Kulinarne półkolonie w Cook Club!

Warsztaty kulinarne dla dzieci i nastolatków edycja II – „Podstawy kuchni” w Cook Club na Fabrycznej 13. Gotowanie to umiejętność, którą każde dziecko powinno zdobywać od najmłodszych lat. Dzięki temu dzieci poznają nowe smaki, rozwijają swoją kreatywność, dowiadują się jak nie marnować jedzenia i jak prawidłowo się odżywiać. Wszystko to oparte o najlepszą formę nauki- zabawę! Dodatkowo uczestnicy warsztatów podczas ich trwania przeżywają prawdziwą kulinarną wyprawę poznając kuchnie oraz kulturę z wielu regionów całego świata.

Warsztaty odbywają się w formie półkolonii.

Start 05.08.2024r, koniec 09.08.2024r.

5 dni zabawy, nauki i zdobywania nowych przyjaźni. Na zakończenie wspaniała kolacja dla rodziców – przygotowana przez dzieci 🙂 

PLAN:

Dzień 1- Przystawki

  • Włoskie arancini z serem mozzarella
  • Naleśniki wytrawne z warzywami

Dzień 2- Zupy

  • Prawdziwy rosół z ręcznie robionym makaronem
  • Zupa pomidorowa z ryżem/makaronem

Dzień 3-Dania główne

  • Chrupiące polędwiczki z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i bukietem warzyw
  • Włoska pizza

Dzień 4- Desery

  • Beza z kremem mascarpone i owocami
  • Rogaliki z konfiturą różaną

Dzień 5- Finałowa kolacja dla rodziców i menu degustacyjne z wybranych pozycji oraz wręczenie dyplomu ukończeni kursu.

W cenie szkolenia :

  • produkty i szkolenie wg agendy
  • materiały szkoleniowe w formie plików PDF
  • fartuchy na czas wydarzenia
  • napoje: woda gazowana/niegazowana, herbata, lemoniada
  • Dbamy o środowisko! Z doświadczenia wiemy, że często chcecie zabrać swoje kulinarne dzieła na wynos. Jesteśmy eko, dlatego zabierz ze sobą własny pojemnik na żywność! Dla zapominalskich mamy dodatkowo płatne pojemniki jednorazowe, ale kochamy te wielokrotnego użytku 🙂

Zapisz swoje dziecko już teraz!

Zapisy – PODSTAWY KUCHNI: WARSZTATY KULINARNE DLA DZIECI i NASTOLATKÓW W FORMIE PÓŁKOLONII – prowadzi Tomasz Borecki – Cook Club